Τεχνική Υποστήριξη ΕΛΜΗ SYSTEMS: 210 2002 200 210 2002 300
50-xronia-elmisystems

50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΜΗSYSTEMS

Το Νοέμβριο του 1971, ιδρύεται η ΕΛΜΗ (ΕΛΜΗSYSTEMS) και αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της ιαπωνικής εταιρείας CASIO, για την ελληνική αγορά.

Η εισαγωγή της ΕΛΜΗ στην αγορά έγινε με τις αριθμομηχανές της CASIO, ενώ λίγο αργότερα ρολόγια, ταμειακές μηχανές και μουσικά όργανα, κατέκλυσαν την ελληνική αγορά, προσφέροντας στο κοινό χρηστικές λύσεις.

Η ΕΛΜΗ με σκοπό να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της και παράλληλα να ελέγξει την ορθή προώθηση των προϊόντων της CASIO σε όλη την Ελλάδα, δημιούργησε τα πρώτα της υποκαταστήματα  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Διαθέτοντας ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και μία σωστά διαρθρωμένη οργάνωση, η ΕΛΜΗ κατάφερε να δημιουργήσει ένα κλίμα αποδοτικής συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες της.

Το 1984, έχοντας διεισδύσει σε αρκετούς τομείς της αγοράς και γνωρίζοντας καλά το ελληνικό εμπόριο, δημιουργεί μία δεύτερη εταιρεία την ΕΜΕ (Εταιρεία Μηχανογραφικών Εφαρμογών). Οι ταμειακές μηχανές αποτελούν το προϊόν για την εισαγωγή της εταιρείας και σύντομα ακολουθούν τα Personal Computers και τα συστήματα λιανικών πωλήσεων της CASIO. Το 1986, η ΕΜΕ αναλαμβάνει την προώθηση των Business Personal Computers της Compaq, του πρώτου ονόματος στον χώρο των PCs παγκοσμίως και από τον επόμενο χρόνο έως και το 1994, η ΕΜΕ ανακυρήσεται σε Πρώτο Πανελλήνιο Αντιπρόσωπο της Compaq.

Με την πάροδο του χρόνου, η ΕΜΕ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και αναγνωρισμένες εταιρείες στον χώρο της πληροφορικής. Σε συνεργασία με τις πιο καταξιωμένες εταιρείες, καλύπτει τομείς από Distributed Enterprise έως internet/intranet και από ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών έως εξειδικευμένες υπηρεσίες consulting και υποστήριξης.

Το1990, η αύξηση του μεγέθους των δύο εταιρειών, δημιουργεί την ανάγκη μεταστέγασης τους για την πιο αποτελεσματική λειτουργία τους.

Τα επόμενα χρόνια, οι αλλαγές στις εμπορικές συνθήκες της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς και η ανάγκη κάλυψης των πελατών της με συμπληρωματικά προϊόντα, ώθησαν την ΕΜΕ να συνάψει συμφωνίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως η Hewlett Packard, ενώ το 1995 λάνσαρε μία νέα σειρά PCs με το δικό της όνομα, τα E-PROLINE.

Παράλληλα, η ΕΛΜΗ επέκτεινε τις δραστηριότητες της, εισάγωντας κι άλλα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας, όπως τηλεοράσεις τσέπης, audio products, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και PDAs.

Για την αντιμετώπιση των τεχνολογικών προκλήσεων που θα φέρει η νέα χιλιετία, ως πρωτοπόρος η ΕΜΕ δημιουργεί τα CASIO CENTERS, την πρώτη αλυσίδα εξειδικευμένων καταστημάτων στον χώρο του retail. Τα καταστήματα αυτά αποτέλεσαν αυτόνομα σημεία πώλησης προϊόντων CASIO, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις, για την κάλυψη των αναγκών στο χώρο των ταμειακών συστημάτων. Τα πρώτα 15 CASIO CENTERS λειτούργησαν από το Δεκέμβριο του 2000, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Σπάρτης.

Τον Ιανουάριο του 2001 σχηματίστηκε ένα νέο τμήμα software, με αντικείμενο τη δημιουργία εξειδικευμένων λύσεων και ανάπτυξης λογισμικού για handy terminals, αλλά και την υποστήριξη συστημάτων λιανικής πώλησης.

Η μακρόχρονη ανοδική πορεία των δύο εταιρειών και οι επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις, δημιούργησαν άριστες προϋποθέσεις για την συνένωσή τους. Η συγχώνευση τους ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2001 κάτω από το κοινό όνομα ΕΛΜΗSYSTEMS.

Η ΕΛΜΗSYSTEMS AE είναι επικεντρωμένη στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών,προσφέροντας σε μεγάλους πελάτες και οργανισμούς σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Παρέχοντας τον σωστό συνδυασμό προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, μεθοδολογίας και τεχνολογιών, καθοδηγεί τους πελάτες της, προκειμένου να είναι σε θέση να λάβουν ασφαλείς αποφάσεις σε θέματα στρατηγικής και υλοποίησης σύνθετων πληροφοριακών συστημάτων, αλλά και να παραμένουν ενημερωμένοι στις ταχύτατες αλλαγές του χώρου της πληροφορικής, προσφέροντας παράλληλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα, πλαισιωμένα από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Έως σήμερα, ΕΛΜΗSYSTEMS AE έχοντας συσσωρεύσει πολυετή εμπειρία με περισσότερες από 3.000 εγκαταστάσεις και με πάγιο σκοπό την ικανοποίηση του πελάτη, τοποθετείται ως μία από τις σημαντικότερες και πλέον αναγνωρισμένες Εταιρίες στον χώρο της πληροφορικής,  καλύπτοντας  τους τομείς του System Integration για ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής  μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, υπηρεσίες managed & consulting services και λογισμικό ηλεκτρονικής τιμολόγησης και MyDATA.

Το ισχυρό ιστορικό και η σταθερή ιδέα της συνεχούς εξέλιξης, εξοπλίζουν την εταιρεία στο να πέτυχει τους στόχους της και να ανταποκριθεί δυναμικά σε κάθε μελλοντική προκλήση με απόλυτη επιτυχία.