Τεχνική Υποστήριξη ΕΛΜΗ SYSTEMS:

8 πράγματα που δεν ξέρεις για τα G-Shock

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 09:50;
Μέσα στον χαοτικό κόσμο του αναλογικού και ψηφιακού, η Casio κρατήθηκε στην πρώτη γραμμή της ωρολογοποιίας με την αποφασιστική της στάση.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε το μύθο γύρω από τα G-Shock, οι Ιάπωνες μας διαβεβαιώνουν, ότι είναι ένα brand γνωστό για την ανθεκτικότητά του, το λεγόμενο «άθραυστο» ρολόι , καθώς και για τις διακριτικές του συνεργασίες. Ένα προϊόν όπου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη από United States Navy seals, supermodels, μέχρι και όλον τον υπόλοιπο κόσμο σε όλες τις ηπείρους.

Δεν είναι τυχαίο που το προϊόν συμμετέχει δυναμικά, στις καλύτερες θέσεις στο χώρο της βιομηχανίας, για πάνω από 30 χρόνια.

Σας παραθέτουμε 8 πράγματα που δε γνωρίζατε για το G-Shock, για ένα ρολόι όπου πηγή έμπνευσης του δημιουργού Ιάπωνα Kikuo Ibe ήταν απλά…μία λαστιχένια μπάλα.

Αποτελούν τα ανεπίσημα-επίσημα ρολόγια των Navy seals!!!

tips-pic-2.jpg
Στην αρχή, είχαν εκδοθεί κάποια premium Rolex, αλλά το 1981, το κόστος για την επιδιόρθωσή τους έγινε πολύ υψηλό. Οπότε αποφάσισαν να επενδύσουν στο αναλογικό G-Shock ώστε να μπορούν να διαθέτουν περισσότερα χρήματα για τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους.

“FOX FIRE” στην Ιαπωνία , “ILLUMINATOR” στις Ηνωμένες πολιτείες...

F.F. : Πρόκειται για βιοφωταύγεια ή βιοφωτισμό  όπου προκύπτει από έναν μικροοργανισμό και πιο συγκεκριμένα από έναν μύκητα. Ο μικροοργανισμός αυτός σύμφωνα με την πρόταση του Benjamin Franklin, χρησιμοποιήθηκε  στο “Turtle”, ένα πρώιμο υποβρύχιο όπου χρονολογείται το 1775. Η Casio στην Ελλάδα (όπως και στην Ευρώπη) επέλεξε τον όρο illuminator, λόγω του ότι είναι πιο εύηχο.

Το G-Shock στο Hollywood!!

tips-pic-3.jpg
Φορέθηκε τη δεκαετία του ’90 από Χολλυγουντιανούς αστέρες όπου προσπαθούσαν να απενεργοποιήσουν βόμβες με τη βοήθεια της Sandra Bullock.
Φυσικά, δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Keanu Reeves,στην ταινία speed(1994), φορώντας στον καρπό του το DW-5600C.
tips-pic-1.jpg

Το πιο ακριβό G-Shock που υπάρχει στο e-bay!!

tips-pic-4.jpg

Αυτό είναι το πιο ακριβό G-Shock στο e-bay αυτή τη στιγμή και κοστίζει £5.230, σε χρώμα white gold καθώς διαθέτει 356 διαμάντια.

Σου αρέσουν τα G-Shock? Μπορείς απλά να ευχαριστήσεις μία λαστιχένια μπάλα για αυτό…

 

tips-pic-5.jpg

Το 1981 ο Kikuo Ibe, ένας μηχανικός που δούλευε στην Casio, του έπεσε καταλάθως και έσπασε το ρολόι που φορούσε, το οποίο είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του.

Με αφορμή αυτήν του την τραγωδία, ήθελε να δημιουργήσει ένα ρολόι ανθεκτικό που δεν σπάει. Ενεργοποίησε λοιπόν την ομάδα του, για την υλοποίηση της ιδέας του. Για την επίτευξη αυτού, δημιούργησε το όραμα της “τριπλής ιδέας” δηλαδή η δυνατότητα αντοχής σε πτώση 10μ , αδιάβροχο πάνω από 100μ και μπαταρία με διάρκεια ζωής 10 χρόνια. 

Για να μπορέσει να δοκιμάσει ο Kikuo τα ρολόγια που κατασκεύαζε, πετούσε τα ρολόγια από παράθυρο τουαλέτας , στο αρχηγείο της Casio,διότι τα εργαστήρια που διέθεταν δεν ενδεικνυόταν για τέτοιου είδους δοκιμές. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, τελικά ο Kikuo βρήκε την απάντηση σε μία λαστιχένια μπάλα, την οποία την είδε τυχαία να αναπηδά σε ένα τοπικό πάρκο. Σκέφτηκε ότι το εξωτερικό περίβλημα της μπάλας μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς αφήνοντας το υπόλοιπο κομμάτι άθιχτο. Αυτό αποτέλεσε την έμπνευση για το απορροφητικό υλικό των G-Shock  και ήταν ακριβώς η στιγμή για την απόκτηση του ονόματος G-Shock, με το “G” να δίνει έμφαση στον όρο βαρύτητα (Gravity).

 Γιατί οι G-Shokers ξέρουν να… “παρτάρουν”

tips-pic-6.jpg

Τα 30 χρόνια G-Shock γιορτάστηκαν, με την παρουσίαση πολλών νέων μοντέλων και συνεργασιών, συμπεριλαμβανομένου και της καινούριας σειράς MTG, τη συνεργασία με τον μπασκετμπολίστα Brook Lopez από Brooklyn Net’s, το supermodel Jessica Stam και μία night cap performance από τον G-Fan Eminem.

Επιπροσθέτως, τα 30 χρόνια γιόρτασαν και οι υπόλοιπες χώρες, σε όλον τον κόσμο, διοργανώνοντας events “shock the world” για την ανάδειξη των νέων μοντέλων και συνεργασιών με πολλούς love branders και οπαδούς, να συμμετέχουν δυναμικά. 

  Ο Kikuo έχει στην κατοχή του μόνο 2 ρολόγια!!!

tips-pic-7.jpg

 

Απ’ ότι αποκάλυψε ο ίδιος σε μία πρόσφατη συνέντευξή του “ I only own the first G-Shock model and the DW-5600, which has the same design as the first model”. Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε πως το G-Shock μπορεί να διαρκέσει μία ζωή.