Τεχνική Υποστήριξη ΕΛΜΗ SYSTEMS:

H Casio ανακοίνωσε τα ψηφιακά πιάνα με τρεις διαφορετικούς ήχους Grand Piano

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 12:49;

GP-500BP

Celviano Grand Hybrid - Η ακουστική υπεροχή της “υβριδικής” σειράς CELVIANO Grand Hybrid εντυπωσιάζει ακόμη και τους μεγαλύτερους πιανίστες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είναι το πρώτο GRAND HYBRID πιάνο που έκανε πρεμιέρα στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου. https://www.youtube.com/watch?v=c7AINZwY-iw

     Συνδυάζει τα full size ξύλινα πλήκτρα του κλασικού πιάνου με ουρά που κατασκευάζει η διεθνούς φήμης εταιρεία παραγωγής κλασικών πιάνων C.Bechstein για την CASIO, με τον κομψό, μοναδικό ήχο  και την αυθεντικότητα ενός κλασσικού πιάνου με ουρά σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή τεχνολογία ενός σύγχρονου ψηφιακού πιάνου. Το αποτέλεσμα είναι η εντυπωσιακή ποιότητα ήχου και βέβαια η φυσική και ρεαλιστική εμπειρία παιξίματος ενός GRAND πιάνου.

 

Τα νέα μοντέλα περιλαμβάνουν την τεχνολογία των ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων που η Casio έχει αναπτύξει τα τελευταία 35 χρόνια. Αυτά τα όργανα είναι σχεδιασμένα να αναπαράγουν ήχους και να δίνουν την αίσθηση του κλαβιέ ενός κλασικού GRAND πιάνου.
 
Η Casio ανέπτυξε  τη νέα δυνατότητα AiR* Grand Sound Source που επιτρέπει την αναπαραγωγή πλούσιων ήχων με την βοήθεια της πολλαπλής δειγματοληψίας . Περιλαμβάνει ήχους τριών διαφορετικών στυλ πιάνων   με μεγάλη ιστορία: το Berlin Grand, που είναι γνωστό για τον λεπτό κρυστάλλινο ήχο με αντήχηση που δίνει μία πλούσια μελωδική χροιά. Το Hamburg Grand, που δίνει εξαιρετικά δυνατή έγχορδη αντήχηση και το Vienna Grand, που δίνει έναν ήρεμο και απαλό ήχο με πλούσιο μπάσο. Από τους τρεις τύπους, ο ήχος Berlin Grand αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον κατασκευαστή πιάνων C. Bechstein, με ιστορία πάνω από 160 χρόνια. Ως εκ τούτου, τα νέα μοντέλα ξεπερνούν τα συμβατικά ψηφιακά πιάνα δίνοντας σημασία στη πιστή αναπαραγωγή των ήχων πιάνου με ουρά.           *Acoustic & Intelligent Resonator
 
Επιπλέον, τα μοντέλα GRAND HYBRID της CASIO περιλαμβάνουν σύστημα  Grand Acoustic System που αναπαράγει πιστά τον ήχο  ενός κανονικού μεγέθους GRAND PIANO μέσα από το πρωτοποριακό ακουστικό σύστημα 6 ηχείων. Το σύστημα αυτό δίνει ήχο τρισδιάστατο σε έκταση και βάθος.  

Βασικά χαρακτηριστικά των GP-500BP, GP-400 και GP-300
 casio-piano.jpg

Εξαιρετικά εκλεπτυσμένος ήχος όπως στο κλασικό GRAND πιάνο με ουρά.

  • Νέα δυνατότητα AiR Grand Sound Source
Η πολυδιάστατη μορφοποίηση (Multi-dimensional Morphing) μετατρέπει τα ηχητικά κύματα και πραγματοποιεί αλλαγές στον ήχο που βασίζονται στην ένταση και στο χρόνο. Ακόμα και σε ένα βαθμιαίο crescendo από pianissimo σε fortissimo, η τεχνολογία επιτρέπει πιο φυσικές αλλαγές στον ήχο.
 
Επιπλέον, το σύστημα String Resonance System, που είναι σχεδιασμένο να παρέχει την αντήχηση των χορδών ενός κλασικού πιάνου και να ελέγχει το ποσοστό και το συνδυασμό της αντήχησης σύμφωνα με τις συνθήκες αναπαραγωγής.  
 
 
  • Το κλαβιέ Natural Grand  Hammer  Action  με ακόμα πιο εκλεπτυσμένη απόκριση
Τα υψηλής ποιότητας πλήκτρα των CASIO CELVIANO GRAND HYBRID χρησιμοποιούνται και στα κλασικά πιάνα. Έτσι, είναι πιο φιλικά στον πιανίστα καθώς τα δάκτυλα δεν κουράζονται. Τα νέα μοντέλα περιλαμβάνουν επίσης, νέο μοναδικό μηχανισμό κίνησης των πλήκτρων γεγονός που έχει εξαιρετική ανταπόκριση σαν να παίζει κάποιος σε κλασικό GRAND πιάνο. Ο μηχανισμός ανταποκρίνεται στο πάτημα του πλήκτρου με απόλυτη ακρίβεια διευκολύνοντας την ευαισθησία του κλαβιέ να μετατραπεί άμεσα σε εκφραστική δύναμη.
 
  • Το Grand Acoustic System παράγει τρισδιάστατο ήχο.
Η Casio έχει αναπτύξει ένα σύστημα Grand Acoustic System
 
 
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το κλαβιέ Natural Grand Hammer Action. Συνδυάζει το εκλεπτυσμένο ξύλινο υλικό των πλήκτρων που χρησιμοποιείται στα πιάνα  C. Bechstein και το μοναδικό μηχανισμό κίνησης του πλήκτρου κλασσικού πιάνου με ουρά αφού το χτύπημα των “σφυριών” γίνεται από κάτω προς τα πάνω όπως ακριβώς στα GRAND πιάνα. Με αυτό τον τρόπο, ο πιανίστας έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής ήχων με εξαιρετική χροιά με πανομοιότυπη απόδοση της εκφραστικής δύναμης του GRAND πιάνου.
που αναπαράγει τον ήχο  ενός κλασικού πιάνου καθώς αναπαράγεται από τα ηχεία του. Με τη σωστή τοποθέτηση των έξι ηχείων το ηχητικό σύστημα δίνει ένα μοναδικό τρισδιάστατο ήχο.
 
Εξαιρετική εμπειρία για ψηφιακό πιάνο
  • Η ρύθμιση Scene παρέχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικών κομματιών με βέλτιστο ήχο.
 
  • Η δυνατότητα Scene περιλαμβάνει 15 προκαθορισμένους τύπους ήχων και ρυθμίσεων  από διαφορετικούς συνθέτες όπως Chopin και Liszt, καθώς επίσης και είδη μουσικής όπως jazz και easy listening. Οι ρυθμίσεις  Scenes συνδυάζουν τους καταλληλότερους ήχους, αντήχησης και εφέ για το είδος του μουσικού κομματιού που θέλουμε να παίξουμε. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν και να καταχωρήσουν τις δικές του ρυθμίσεις Scenes.